Belangrijke informatie

Melvin Davies - Wijchen - InformatiePlanning

Door het aanhoudende mooie weer blijft het motorgebeuren druk. Dit betekent dan ook dat er vroegtijdig afspraken gemaakt moeten worden voor zowel de motor- als autorijlessen. Dit maakt het plannen wat makkelijker en u bent altijd van een plaats voorzien. Mocht er dus vaker in de week gelest worden, dan is het verstandig om dit op tijd af te spreken.

Annulering

Het zou voor kunnen komen dat een rijles niet goed uitkomt en verplaatst moet worden. Dit is kosteloos mogelijk als u de les in dezelfde bewuste week plant en 48 uur van tevoren afspreekt, mits er natuurlijk plaats is.

Als de rijles niet 48 uur van tevoren geannuleerd wordt, dan wordt de rijles in rekening gebracht.

Leeftijdscriteria begeleid rijden

Over de leeftijdscriteria voor de proef 'begeleid rijden' bestaan enkele misverstanden. Daarom vindt u hieronder een verduidelijking. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu is in november 2011 gestart met de proef 'begeleid rijden' voor de rijbewijscategorie B (personenauto), met de volgende leeftijdscriteria:

  • Jongeren die op of na de ingangsdatum van het begeleid rijden 17 jaar worden, kunnen praktijkexamen afleggen. Als een jongere op de ingangsdatum al 17 jaar is, kan hij dus géén praktijkexamen doen in het kader van de proef.
  • Tijdens de proef begeleid rijden kunnen jongeren vanaf 16 jaar een theorie-examen afleggen.
  • Tijdens de proef begeleid rijden kunnen jongeren vanaf 16,5 jaar een rijopleiding volgen.

Proef begeleid rijden start in november

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu streeft ernaar om de proef met begeleid rijden voor aspirant-automobilisten in november van start te laten gaan. Dat heeft zij op 9 maart 2011 laten weten tijdens een overleg met leden van de Tweede Kamer. Dit betekent dat jongeren die op of na de ingangsdatum in november de leeftijd van 17 jaar hebben bereikt een praktijkexamen mogen afleggen.

Op dit moment ligt de minimumleeftijd hiervoor nog op 18 jaar. In lijn met het voorgaande wordt ook de minimumleeftijd voor het theorie-examen en
rijlessen verlaagd.

Tijdens de proef mogen jongeren vanaf 16 jaar een theorie-examen afleggen. Vanaf 16,5 jaar mogen zij een rijopleiding volgen. Na het slagen voor het praktijkexamen mogen de jongeren tot hun achttiende alleen maar auto rijden met een begeleider naast zich. Die begeleider moet op hun begeleiderspas staan. Voor deze pas mogen ze maximaal vijf personen opgeven, die aan een aantal eisen moeten voldoen.

De proef met begeleid rijden gaat zes jaar duren. Deze periode is volgens de minister nodig om de effecten van begeleid rijden op de verkeersveiligheid goed in kaart te kunnen brengen. Voor de proef met begeleid rijden moeten nog wel wijzigingen worden aangebracht in de verkeerswetgeving.

Nieuwe rijbewijscategorieën motor vanaf 2013

Er komen nieuwe regels voor het rijbewijs als gevolg van de derde Europese rijbewijsrichtlijn. Deze richtlijn moet worden opgenomen in de Nederlandse wet. De Tweede en Eerste Kamer moeten het voorstel hiervoor nog goedkeuren. De nieuwe regels moeten ingaan vanaf 19 januari 2013.
Belangrijke veranderingen voor het motorrijbewijs zijn:

  • Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
  • Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A1.
  • Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar en kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op via onze contactpagina. Wij helpen u dan graag verder.

CONTACTEER ONS

Melvin Davies
Korte Pas 8
6601 BJ Wijchen - Nederland

 

Gsm: 0653225623 Melvin
Gsm: 0652629035 Michel

info@melvindavies.nl

Melvin Davies, Korte Pas 8, 6601 BJ Wijchen,Nederland, Gsm: 0653 22 56 23, info@melvindavies.nl , BTW BE010 027 687,
Proximedia